Båstnäs Car Cemetery pt II

När man ställs inför en miljon coola motiv så har jag kommit på så här i efterhand, hemma i soffan, att jag borde ha haft en röd tråd genom mitt fotograferande. Vad ville jag fokusera på? Snygga vinklar? Roliga detaljer? Färger eller former? Jag kunde till exempel fokuserat på något av detta:

Växter och bilar.
Bilnamn.
Mossiga rattar.
Gamla däck.

Som det blev nu sprang jag bara runt och plåtade hysteriskt. Utan vett och utan sans.

Resultat: 300 bilder att gå igenom. 

Måste måste hitta ett system, och våga kasta – wish me luck!

6 thoughts on “Båstnäs Car Cemetery pt II

 1. Jag känner igen detta hos mig själv att jag “springer” runt och vill fota allt, gärna på en gång och har ingen röd tråd i fotograferandet.
  Jag vill ta in allt genom kameran på en gång innan jag lugnat ned mig och kommit in i fotobubblan 🙂

  Men jag har eller försöker lära mig att ta många rundor på ett ställe där jag vet att det kommer att se ungefär likadant ut under många timmar. På t.ex. en nostalgi- eller motorträff där brukar jag gå en stund så jag kommer in i min fotobubbla och bli lite mer fokuserad.

  Första rundan kan jag ta översikt eller på motorfordonen i stort, nästa runda fota folket på platsen om det finns många färgstarka människor i häftiga eller tidstypiska kläder och sista rundan kanske gå ned till att fota detaljer på fordonen och annat som finns på området.

  Fina bilder från Båstnäs i alla fall, häftigt med mossan. Jag funderade starkt för ett antal år sedan att åka dit (då personerna som hade skroten bodde där). Nu har intresset och kanske drivet svalnat lite.

  1. Tack, det var ett väldigt bra tips – det är ju precis så man bör göra! Reka, fundera och sedan sätta igång.
   Har man dessutom möjlighet att gå igenom bilderna och sedan återvända för att “korrigera” sådant som man inte blev nöjd med är ju det också bra.
   Trots att jag åkte ut till kyrkogården tre gånger hade jag inte tålamod att “analysera” de redan tagna bilderna. Jag har till exempel en förkärlek att ta bilder med mycket himmel och objektet så långt ner i bild att delar nästan försvinner (klassiker?!). Med lite närvaro hade jag kunnat göra om och göra rätt.

   Hur som, det var värt de 100 milen, det var en rolig fotoresa! 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s