Alltså!

Att försöka blogga på engelska via mobilen (som har svensk stavningskontroll) är helt himla hopplöst. Stavar man ett ord fel en gång så dyker det upp varje gång man ska skriva om det i ett nytt sammanhang. Och alla ord som stavningskontrollen byter ut själv?!  “Type” blir typer  och “sun” blir sin. 

Och jag som trodde det skulle vara bra att hålla igång engelskan. Ha!!

Det har snarare gjort mig mer osäker och jag har dessutom omprogrammerat vissa ord i mitt huvud. Yesturday stavas inte längre yesterday, utan yesturday.

Eller hur var det nu igen…

Shorts English version: do not try to write a blog post in Swedish if you have an English spellcheck. It might end up like this (but in a Swedish version):

Shorts English version: Do not tryck tog write a blogg postat in Sweden if you hav an English spelschema.

So my lovely blog readers – I do not write much in my posts,  but from now on they will be in Swedish. (Well,  I might write a Shorts English version for you. 😉)

7 thoughts on “Alltså!

 1. Jag tycker inte alls om att blogga vare sig på iPhonen eller iPaden. Stavningskontrollen är bara en av de irriterande detaljerna, kanske inte ens den värsta. Hela konceptet tycks vara uppbyggt för att lägga in en bild och skriva max 5 ord. Till och med att kommentera på padda/phone är sjukt besvärligt. Man får se tre rader, det går inte att scrolla utan trassel och… blääää. Nej det är nån av datorerna som gäller när jag bloggar. Särskilt när jag skriver på engelska! Annat är mycket sällsynta undantag.

  1. Det är helt klart tröttsamt. Eftersom jag mest producerar bilder har det varit relativt enkelt att använda telefonen, men vill man skriva mera är det nog intet alternativ. 😀 Dessutom fick jag en kommentar i ett tidigare inlägg om att WP tydligen kapar posterna i “inäggsflödet”. Jag har inte kollat upp det, förstod inte riktigt vilket flöde hon menade.

   1. Superjobbigt! Så för min svenska blogg är det inget alternativ. Den andra möjligen där jag mest lägger in bilder, men jag gillar den ändå inte. Svårhanterlig.
    Kanske de menar “readern” i iPhone/iPad (och andra), för där vet man inte om man ska skratta eller gråta. Finns bra delar, absolut, men som helhet inte särskilt användarvänligt.
    Är egentligen inte särskilt förtjust i WP på datorn heller längre, inte sen de började göra sina “förbättringar”

 2. Ja, bomber och granater vad automatstavningen kan vara irriterande! Särskilt när läsglasögonen är borta någonstans!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s