Glam filter monday

“Glamour never takes a day off.”

Egentligen tänkte jag hoppa på en fotoutmaning, typ “7 svartvita vardagsbilder under 7 dagar, utan text och utan personer”… meeen… jag har bara fått till en bild. På 7 dagar! 

Fotoinspirationen är inte på topp. Hur gör ni när kreavitiviteten lyser med sin frånvaro?

15 thoughts on “Glam filter monday

  1. Min karaktär är alltför svag. Jag hamnar i soffan med en chokladpralin, eller två, och känner att tingen är emot mig. Allt skulle ju bli så mycket bättre med en vassare kamera, finare väder och mer tillmötesgående fotoobjekt.
   Eller inte.
   Skulle kanske testa att spotta i nävarna? Tack för pepp! 😊

 1. I dessa tider får man inte göra så…men jag tar en random sväng med bilen till platser jag aldrig varit på. Ett par timmar brukar göra susen…

  1. Mmm, inte så dumt faktiskt! Jag gör så ibland vid sommarstugan – tar en tur med bilen (eller vi kan säga “cykeln”) för att kolla efter hus, älgar och annat spännande som kan dyka upp. Det finns massor av småvägar jag aldrig har “cyklat”, trots att jag har hängt där i många år.
   Bra tips! 😊

 2. Tror inte man an tvinga kreativiteten att komma, man får vänta tills den kommer. Mitt fotointresse finns alltid där, ch det är verkligen frustrerande när kreativiteten sviktar. Förr tog jag alltid en tur ut med bilen på okända vägar, långt ute i skogar och ödemark, men även det har blivit helt ointressant.

  1. Jag är nog inne på samma spår, det går inte att tvinga fram. Men samtidigt hör man författare säga att “det är bara att skriva, oavsett om inspirationen finns där eller inte. Det är som ett vanligt 9 till 5-jobb.”
   Fast om man inte försörjer sig på sin fotografering finns det ju ingen anledning till att hetsa över det här. Jag kan lugnt knapra vidare på mina chokladpraliner, och vänta på att inspo-mirakel ska inträffa.

   1. Det är sådana författare som antingen skriver dåliga böcker, eller plagierar. Många författare har idéer för flera böcker som de kan förverkliga även när kreativiteten sviktar. För målare och fotografer kan det vara annorlunda, hitta rätt motiv.

  1. Ja visst är det kul!? Jag kan scrolla på bussen i evigheter…
   Det gäller ju bara att hitta godbitarna – de som lägger upp bilder som tilltalar en, men inte är preciis samma sak som man själv producerar.
   Jag massproducerar gärna skogs-, häst-, höstfärgs- och vattenreflektions-bilder, och hamnar därför gärna på konton som massproducerar samma sak.
   Jag borde våga stalka någon som till exempel instagrammar svartvita bilder från en verkstad, eller färgglada bilder på människor.
   Typ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s