After the rain

Escargot having dinner.
Moose print! đŸ–€

Jag har vandrat mÄnga mil i skogen hÀr intill, alltid med en liten liten förhoppning om att fÄ se en Àlg eller tvÄ. Men det har aldrig intrÀffat. Inte en endaste gÄng under de 15 Är jag traskat runt pÄ JÀrvafÀltet. Jag har sett spÄr, men aldrig sjÀlva Àlgen.

Men sedan blev det lördag, den andra dagen i maj mÄnad under nÄdens Är 2020.

Tre Àlgar uppenbarade sig, mitt framför ögon pÄ mig. Som en skÀnk frÄn ovan. GrÄa och prÀktiga glodde de pÄ mig. VÀdrade i luften. VÀnde rumpan till och drog fortare Àn en oljad blixt.

Japp, sÄ var det över. Underbart Àr kort.

8 thoughts on “After the rain

   1. Nej dÄ, men Àlgstundena tenderar att vara det. Men som tur Àr finns SVTs slow-tv med direktsÀnd Àlg-spaning. 24/7.
    (Det Àr okej att vara nördig.)

 1. Jag bodde i Jakobsberg mellan 1966 – 1981 och Ă„terigen 1991 – 1998, dĂ€remellan bodde jag i Sollentuna, sĂ„ JĂ€rvafĂ€ltet besökte jag ofta och gör Ă€n trots att jag bor söder om stan numera. Under 70-talet hittade jag och min pappa en död Ă€lg som stod inklĂ€md mellan ett trĂ€d och en bergknalle, sĂ€llan man ser stora avlidna djur i naturen. NĂ€r jag i början av 80-talet flyttat hemifrĂ„n till Sollentuna hade jag mĂ„nga vĂ€nner kvar i Jakobsberg, efter sena nĂ€tter dĂ€r promenerade jag ofta över JĂ€rvafĂ€ltet hem till Sollentuna. En vinternatt gick och lyssnade pĂ„ musik i min “Walkman” under en sĂ„dan promenad nĂ€r jag fick en kĂ€nsla av att nĂ„gon tittade pĂ„ mig, jag vĂ€nde mig försiktigt om i mörkret och tvĂ„ meter bakom mig stod en Ă€lg. Vem som blev rĂ€ddast av oss vet jag inte!

  1. Hua, att hitta en död Ă€lg pĂ„ det dĂ€r viset! Den hade kanske fallit ner frĂ„n bergsknallen och fastnat? Det Ă€r sĂ€llan man ser döda djur ute i naturen, de försvinner fort. SpĂ€nnande att höra iaf (om Ă€n lite lĂ€skigt). 🙂 Jag har kommit Ă€lgar riktigt nĂ€ra bara nĂ„gra fĂ„ gĂ„nger. Man inser hur stora de Ă€r, men de har alltid vĂ€nt och sprungit ivĂ€g.
   JÀrvafÀltet Àr toppen! Blandad natur och fina vÀgar och stigar att vÀlja mellan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s